Catering

Catering för stora kalas

Att beställa mat till festen har blivit allt vanligare. Och varför inte frigöra sig tid genom att låta kockar ta hand om matlagningen? Egentligen är det lika självklart som att låta frisören klippa och revisorn gå igenom deklarationen. Genom att låta experter på området ta hand om matlagning och catering får man själv tid över till att planera inför festen och under festen får man tid till vara den värd/värdinna, man önskar att man hann med. Att det blivit så populärt med just catering beror delvis på att vi insett att vi alla är bra – fast inom olika områden. Alla kan visserligen med lite hjälp och stöd från recept laga mat, men däremot kan inte alla laga god mat. Genom att beställa catering kan man garantera att den mat som serveras håller en hög standard – för det är just experter på matlagning som står för matlagningen.

Populariteten beror även på, eller kanske är ett svar på, att kostnaden för catering har sjunkit eftersom att konkurrensen blivit allt större. Fler företag som erbjuder catering betyder lägre priser för kunden, vilket i sin tur betyder att fler har råd att beställa catering. När du ska välja vilket företag som du vill ska laga din mat finns det några saker du först bör tänka på. Vi kommer i denna artikel ta upp några tips som gör det enklare för dig att välja catering utefter dina behov och smakpreferenser såklart.

 

- Sällskapets storlek är en avgörande faktor för vilket cateringföretag man ska välja. Det finns nämligen gott om mindre och familjedrivna företag som specialiserat sig på catering för det mindre sällskapet, men även större cateringföretag som kan mätta det större sällskapet. Välj därför företag efter sällskapets storlek.

- Välj cateringföretag som ligger i ditt närområde. Att beställa catering innebär ofta en kostnad för själva transporten. Väljer man ett företag som ligger långt ifrån festplatsen kan man få betala extra för transporten, i annat fall brukar transporten ingå i priset.

- Har ni behov av serveringspersonal så kan ni spara pengar på att välja ett företag som erbjuder serveringspersonal istället för att anställa personal från ett annat företag.

- Har ni behov av tallrikar, bestick, bordsdekorationer med mera så rekommenderas ni att välja catering som har tillgång till dessa.

- En del företag som erbjuder catering har även möjlighet att ordna med underhållning. Om ni exempelvis planerar ett orientaliskt tema så kan ni välja företag som även erbjuder underhållning av magdansöser. 

- Maten är givetvis den viktigaste delen i catering. Eftersom att man som kund som oftast ges möjlighet att komponera maten tillsammans med kockarna och provsmaka rätterna rekommenderas alla att ta denna möjlighet. Det garanterar nöjda matgäster och en lyckad catering.