Hyra festlokaler

Vad kostar det att hyra festlokaler?

Det är ganska vanligt att man väljer att hålla ett evenemang eller en fest i en festlokal hellre än att använda sig av eget konferensrum eller kanske det egna hemmet. Idag så finns det en rad olika festvåningar att dra nytta av. Hur mycket en festlokal kommer att kosta beror på flera saker. Det man ska tänka på är följande:

  • Vad ska ingå i priset? Bara lokal eller kanske även mat och servering.
  • Vill man ha en traditionell festlokal eller något som är annorlunda som ett badhus?
  • Vill man kunna sova över i direkt anslutning till festvåningen?
  • Ska festvåningen ligga lokalt eller kan man tänka sig att resa lite längre för att nå den?
  • Ska lokalerna vara moderna med möjlighet till filmvisning och annan underhållning?
  • Ska det finnas restaurang på plats?

Det här är viktiga punkter som kommer att påverka kostnaden för festvåningen. Även om man tycker att det blir bra med några hundralappar för en enkel lokal så kanske man inser att det här inte var så smart då man får betala separat för alla andra tjänster. Om det totala priset för evenemanget blir mer än vad det hade kostat att låta en festvåning ta hand om allt, så har man ju inte sparat pengar på sitt val.

En traditionell festvåning

En traditionell festvåning kan kosta allt från några hundralappar till några tusen. Man betalar ofta per timme men det finns även festvåningar som erbjuder priser som är till för en helkväll där natten också ingår. Om man ska ha en mindre fest på dagtid där det mest handlar om att äta tillsammans och kanske att ge några tal så kan det vara bra att hyra per timme, flexibilitet vad gäller priser och den tid man vill vistas i lokalen är alltid en fördel.

I en traditionell festvåning så ska man finna bord, stolar, belysning, högtalarsystem för musik och tal, toaletter, kapprum och annat som man behöver då man samlas många gäster på en plats. Många festlokaler kan bygga på med mat, underhållning och annan service som givetvis kostar pengar. Beroende på hur mycket hjälp man vill ha så får man lägga till på den ursprungliga kostnaden för hyra av festlokal.

Hyra ett badhus

Det finns förstås ovanligare koncept för evenemang och fester. Man kan faktiskt hyra ett badhus och det här kan ju vara roligt om man vill ha ett annorlunda tema på sin fest. Kanske bjuder man in folk som kan underhålla med konstsim eller skämtsimhopp och den här typen av poolparty kan man ju ha året runt. För barnkalas är det uppskattat med poolfester och det finns badhus som även fungerar som festlokaler så att man kan vistas privat i lokalerna under några timmars tid.

Sporthallar och gymnastiksalar

Ibland kanske man mest behöver utrymme och då kan det vara smart att hyra en sporthall eller gymnastiksal som festlokal. Det blir ju inte så elegant men för evenemang där man ska ställa upp olika stationer med information och ha aktiviteter som kräver sporthallens logistik så kan detta ändå blir det bästa alternativet. Man kan också se på konferenshotell som har tillgång till större salar där man kan hålla en turnering eller göra annat som kräver denna yta. Får man hjälp av konferenshotellet med olika lokaler för de olika aktiviteter som man tänkt sig så blir det onekligen mycket bekvämt även om detta kan komma att kosta lite mer än enkel hyra av sporthall.

Speciella erbjudanden

Det är inte ovanligt med speciella erbjudanden där mer än lokalen kan ingå i priset. När man vänder sig till en festlokal så bör man vara öppen för förslag för det kan bli så att man till sist sparar pengar på att välja ett av de speciella paket som erbjuds. Man kanske väljer att lokal, mat och dryck ska ingå och så tar man själv hand om underhållning och transport. Herrgårdar och hotell kan alltid erbjuda kompletta paket där övernattning också är en del av det som ingår i priset som man kommer överrens om.

Vill man säkra sig om en populär festlokal så ska man boka i god tid. Det finns festvåningar som är fullbokade ett år i förväg. Nu kan man förstås ha lite tur och finna en lucka som kanske beror på att någon har bokat av sitt event. Det finns också möjlighet till att få bättre priser för festpaket om man går med på ett datum som inte är så populärt. Det brukar vara dyrare att hyra under helger än vad det är under veckodagar eftersom större fester som bröllop brukar läggas till helgen av naturliga skäl.

Festlokal i Stockholm

Söker du en finare festvåning i Stockholm så kan det vara värt att kolla in Festvången på Högberga.