Konferens i Göteborg med övernattning

Posted by | Posted in Konferenstips | Posted on 22-07-2013

Det är kul att ge sig av på konferens med övernattning för det innebär att man får lite ledigt från vardagen. Visst, under en konferens i Göteborg hos exemeplvis Novotel i Göteborg så måste man förstås jobba och ta tag i de bitar som tas upp men man slipper saker som disk, tvätt och den vardagliga logistiken. Fördelen med att övernatta är att alla som är med verkligen kan fokusera då de inte måste rusa vidare efter det sista mötet för att ta hand om brådskande ärenden som inte hör jobbet till. Man kan även se konferenser med övernattningar som ett fint sätt att bygga bättre dynamik på jobbet och skapa ett tajtare arbetslag med gemensamma mål.

Viktiga punkter inför konferensen med övernattning:

  • När man sover över så äter man också på plats – se till att det finns mat för allergiker och vegetarianer.
  • Var noga med att konferensen har datum som passar alla som måste vara med.
  • Välj ett konferenshotell med god service som är personligt och flexibel.
  • Boka i god tid för att inte behöva mixtra med plats i rest rum.
  • Ta inte med familj och vänner om det inte handlar om ett mindre familjeorienterat event!

Konferenshotellet som är bekvämt

novotel konferens göteborgEn konferens i Göteborg kan bli hur mysig som helst. Väljer man bara en anläggning som är speciellt utformad till den här typen av arrangemang så kommer alla att trivas. I och med att man kommer att spendera så många timmar i samma lokaler så är variation av utrymmen mycket viktigt. Under vissa årstider så kanske inte vädret tillåter att man beger sig ut för att besöka restauranger och då är det helt klart bra om allting finns på plats. Det är också viktigt med rum som känns privata och fräscha. Det är sällan populärt att föreslå att folk ska dela rum så att man kan spara pengar på evenemanget.

Även om man skickar sina barn till utomhusförskola och tycker att det är kul att vara utomhus så bör man vara mer traditionell då man planerar sin konferens med övernattning. Tältning och möten under barrträd är kanske en lustig tanke men inte särskilt gångbart. Satsa istället på ett konferenshotell som verkligen har allt på en och samma plats för stora och mindre sällskap. Korvgrillning är trevlig men de flesta gillar att uppleva detta framför en stor eldstad inomhus då man har en lång dag av möten bakom sig.

Aktiviteter och underhållning

När man övernattar så blir det tid för aktiviteter som inte hade fungerat annars. Det går till exempel inte att ordna med Whiskeyprovning då folk ska köra hem efteråt. När man däremot i lugn och ro kan sitta och lära sig mer om whiskeysorter med vetskapen om att den sköna hotellsängen väntar så blir upplevelsen mycket avslappnad och intressant. Man kan förstås hitta på annat och en del företag väljer att spexa till det rejält med upplevelser som ingen någonsin kommer att glömma. Det hela beror förstås på den budget man har men det kan vara väl värt att ta reda på vad en konferensanläggning kan erbjuda för man kan bli positivt överraskad. Idag finns det så mycket för företagsevent och konferenser att man knappast kan ha koll på allting. Ett bra övernattningshotell bör ha en god variation på de aktiviteter som kan erbjudas i egen regi och även kunna ge förslag på det som kan hyras in eller göras i Göteborgs centrum som afterwork aktiviteter.

Kostnader för arrangemanget

Konferenser kan bli mycket dyra men som väl är så kan man även få en första klassens konferens för normala priser. Det hela handlar om att välja rätt och att inte betala för onödiga saker. Här kan färdiga konferenspaket vara riktigt attraktiva just för att de har allt det som behövs till ett pris som speglar det man får. Professionella konferenshotell i Göteborg ska kunna erbjuda färdiga konferenspaket som inkluderar övernattning och allt som behövs till möten. Man kanske kan lägga in egna förslag vad gäller mat och underhållning men tanken är att det ska bli enkelt att välja och att man får hjälp av konferensgeneraler från hotellets sida med allt det praktiska.

Kom ihåg att priser kan diskuteras. Du har absolut rätt att be om ett personligt pris för er konferens. Dessutom kan du ju snabbt jämföra med likvärdiga alternativ för att få det bästa priset för den bästa konferensen.

I centrum eller i lantlig miljö

Ska man ha sin konferens i Göteborgs centrum eller bör man satsa på den underbara natur som finns alldeles i närheten? När man övernattar så kan det faktiskt löna sig att satsa på ett alternativ som ligger en bit utanför staden. Det här kan ge fler val vad gäller aktiviteter och även erbjuda en komfort och frisk miljö som många eftersöker. Fördelen är att man numera inte måste åka långt från Göteborgs centrum för att finna en riktigt bra konferensanläggning med bra möteslokaler, god mat, och rum som man gärna övernattar på.