Konferens i Uppsala

Bra lokaler för möten nära Uppsala

För att komma fram till bra lokaler för möten som ska pågå under en dag eller flera så måste man först och främst tänka igenom vad som kommer att krävas. För många så är det följande lista som gäller då man benar ut vad för typ av kursgård nära Uppsala som man är ute efter:

  • Vettigt pris
  • Lokaler som fyller sin funktion
  • Enkelt att ordna med mat
  • Närhet till andra aktiviteter
  • En plats där man kommer bort från vardagen
  • Rent och fräscht
  • Bra support

Det är intressant att se att det som man eftersöker för möten och konferens ofta överlappar det som man söker då det är dags för en liten semester. Med tanke på detta så är det inte så konstigt att kursgårdar i Uppsalatrakten även erbjuder semesterboende för folk som vill komma bort och uppleva något annorlunda. Eftersom man kanske vill ha ett privat evenemang utan andra gäster i matsal och vid sjön, så ska man tänka på detta då man bokar och se om det antal deltagare man har är tillräckligt för att exklusivt hyra kursgården under några dagars tid.

En idyllisk miljö

Det är ju inte bara de lokaler som man ska använda till möten som är viktiga. Att ordna med en konferens eller kurs är ett gyllene tillfälle att få komma bort. Istället för att använda de vanliga möteslokalerna på kontoret så väljer man helt enkelt att ge sig ut i naturen omkring Uppsala för att få en miljö som påverkar möten på ett bra sätt. En idyllisk miljö är verkligen inte onödig lyx. När deltagare upplever att kursen eller konferensen hålls i omgivningar som man trivs i så ökar det koncentrationen och lusten till att verkligen delta och bidra med tankar och energi. Det här är något som spiller över på vardagen där man känner att naturen och vackra omgivningar gör att det blir roligare att jobba även då man är tillbaka på kontoret.

Konferensrum som är bekväma

Bekväma konferensrum är alltid med på listan för den som är på jakt efter bra kursgårdar i närheten av Uppsala. Man kan ju inte tumma på denna aspekt eftersom fokusen trots allt ligger på det jobb som man ska utföra på plats. En ledarskapskurs kan kräva allt från whiteboard till plats för övningar som är väldigt praktiska. Man kanske inte kan kasta boll och hoppa omkring i själva konferenslokalen och då ska man se till att välja en konferensgård som kombinerar utomhuslokaler med inomhuslokaler på ett smart och flexibelt sätt.

I konferenslokalen så ska man inte bara se till de tekniska prylarna. Idag är det inte så svårt att arrangera med Internet, overhead, datorer och annat som krävs för att utbildningar och föreläsningar ska lyckas. Man måste också tänka på komforten och här är saker som frisk luft, gott om ljus, mörker när det behövs, och bekväma stolar viktiga. Kan man få kontakt med någon som redan anordnat ett evenemang på kursgården så är det förstås väldigt bra men om inte så får man själv se till att ställa de relevanta frågorna.

Nära till första klassens kök

Bara för att man väljer att hålla sin konferens ute i skogen så betyder det inte att man måste grilla korv till lunch och middag. Nu är förstås korvgrillning riktigt mysigt och något som man kan se som en trevlig aktivitet att lägga in i konferensschemat. Till frukost så vill man dock gärna slå sig ner i en trevlig matsal där man får gott om alternativ. Det ska finnas frukt, filmjölk, kaffe, te, gott bröd, varierat pålägg och mer som gör att man tycker att frukosten är något utöver det vanliga. Detsamma gäller lunch och middag så det bästa är att välja kursgården som har ett eget kök med en duktig kock. Ett bra tips är Fagerudd konferensanläggning

Lyxhotell eller stug-liv

Många tror att kursgårdar innebär att man sänker kvalitet vad gäller boende och lokaler men det här stämmer inte. En renoverad kursgård nära Uppsala kommer inte att ge en sämre upplevelse än ett konferenshotell. Det kan faktiskt vara precis tvärtom. Även om boendet är förlagt till stugor så är interiören modern och precis det som man behöver för att bo bra. Varje rum har en unik inredning som gör att man känner att evenemanget blir unikt och lite mer intressant än då man bor på ett stort hotell där varje rum ser precis likadant ut. Det här är den typ av semester som många föredrar och för en kurs så kan man se att samma koncept fungerar riktigt bra då medarbetare och deltagare gladeligen anmäler sig till konferensen.