Malmö får nytt kongresshotell

Posted by | Posted in Konferenstips | Posted on 09-08-2010

Expansionen för Clarion Hotels fortsätter och nu utökas hotellkedjan med ett nytt, stort kongresshotell mitt i centrala Malmö. Om fyra år, år 2014, kommer det nya hotellet vara redo att ta emot sina första boendegäster och konferensdeltagare. Just nu pågår planerna för ett sprillans nytt storhotell med konferens samt kongresshall i centrala Malmö. Bakom den nya storsatsningen står hotellkedjan Clarion Hotels, tillhörande Choice Hotels Scandinavia i samarbete med byggföretaget Skanska.

Ett mångårigt hyresavtal är redan skrivet och undertecknat och den nya kongressanläggningen beräknas stå färdig år 2014. Själva konferensavdelningen kommer att kunna välkomna upp till 1500 deltagare. Tanken bakom satsningen är att projektet ska resultera i en central mötesarena för människor. Anläggningen ska inbjuda till givande utbyten av kunskap, kulturer och idéer. Här ska människor kunna träffas och dela med sig samt ta del av andras tankar och upplevelser. Mitt i centrala Malmö kommer hotellet att uppföras. Detta skiljer kongressanläggningen från de flesta andra kongresshotell vilka ofta placerats i ett mer perifert område i utkanten av stan.

Utöver det planerade Malmöhotellet har två ytterligare hotell tillkommit i Clarions namn under våren: i Göteborg (Clarion Hotel Post) samt utanför Stockholm (Clarion Hotel Arlanda). Det nya hotellet i Malmö kommer att kunna erbjuda 375 rum, en nästan 5 000 kvadratmeter stor kongresslokal och fyra konferensrum samt ett mindre antal mötesrum, grupprum och styrelserum. Som en trevlig bonus kommer dessutom en ny konserthall att ingå i anläggningen. Byggnaden kommer att rymma 21 våningar totalt. Planerna lovordas av Lars Carmén, Malmös turistdirektör. Han uttrycker sin stora glädje över det faktum att projektet kommer att betyda väldigt mycket för staden med omnejd. Kongresshotellet kommer att bli en central träffpunkt både för lokala och internationella besökare. Projektet drivs med gröna förtecken och målet är att kongressanläggningen ska kunna miljöcertifieras enligt den internationellt högsta Platina-nivån i LEED-systemet.